Κάνω διακοσμητικά για μολύβια (Pencil Toppers)!

Σεπτέμβρης! Ο μήνας που ανοίγουν τα σχολεία και ξεκινούν οι λίστες! Λίστα με τα πράγματα που θέλω να ετοιμάσω για το μαγαζάκι μου, λίστα με τα πράγματα που θέλω να αγοράσω (ρούχα,παπούτσια) , λίστα με τα πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να αγοράσω(λίστα νηπιαγωγείου), λίστα με τα πράγματα που θέλω να αλλάξω (διατροφή, γυμναστική κλπ)…κ.ο.κ.!

Γενικά, παρόλο που μπορεί να αγχώνομαι με τους πολλούς στόχους που βάζω και προσπαθώ να πιάσω, αλλά πολλές φορές δεν τα καταφέρνω, τον αγαπώ πολύ τον Σεπτέμβρη! Είναι ο μήνας που μπαίνουν τα κεφάλια μέσα και ξεκινάμε τη δουλειά! Έτσι καταλαβαίνεις πολύ καλά και εσύ, που με διαβάζεις αυτή τη στιγμή, γιατί τα πρώτα post του blog αυτού δημοσιεύτηκαν Σεπτέμβρη.

Πρώτη κατασκευή λοιπόν, τι θα ήταν; Προφανώς κάτι που να έχει σχέση με το σχολείο…Όταν αγόρασα ένα πράσινο κομπιουτεράκι και ένα φλοράλ συρραπτικό για το γραφείο, συνειδητοποίησα πόσο σημαντικό είναι να έχεις σε ένα εργασιακό περιβάλλον αντικείμενα που σου αρέσουν και που σου φτιάχνουν την διάθεση! Οπότε φαντάζομαι(γιατί δεν θυμάμαι και πολλά)  ότι το ίδιο ισχύει και για τα παιδάκια μας που πηγαίνουν στο σχολείο και περνάνε δυστυχώς….άπειρες ώρες στα θρανία!

Πως φτιάχνω διακοσμητικά για τα μολύβια μου! Αγγλιστί Pencil Toppers.  Πραγματικά εύκολη κατασκευή με φύλλα αφρώδους υλικού σε διάφορα χρώματα, κόλλα(σιλικόνη ή απλή) και κανένα διακοσμητικό ματάκι αν θέλεις! Αν φυσικά τα χέρια σου πιάνουν και σου αρέσει το ράψιμο μπορείς να κάνεις ακριβώς τα ίδια με φετρίνα-τσόχα-φελτ σε φύλλα όπως θέλεις πες το!

Τα υλικά λοιπόν:

  1. Φύλλα αφρώδους υλικού σε διάφορα χρώματα
  2. Κόλλα
  3. Ματάκια
  4. Χαρτί σχεδίου διάφανο
  5. Ψαλίδι
  6. Πατρόν (κατέβασε τα δικά μου αν θες από εδώ -> penciltoppers)dsc_0065

Βήματα:

  1. Εκτυπώνω το πατρόν, βάζω το χαρτί σχεδίου από επάνω και σχεδιάζω το διακοσμητικό που θέλω, κομμάτι-κομμάτιdsc_0068
  2. Κόβω το διαφανές χαρτί με το ψαλίδι γύρω-γύρω, το ακουμπάω στο αφρώδες φύλλο που θέλω να χρησιμοποιήσω και το σχεδιάζω με ένα λεπτό στυλό, μολύβι
  3. Το κόβω και κολλάω τα μέρη που έκοψα για να σχηματιστεί το διακοσμητικό μου. Προσθέτω οτιδήποτε πιστεύω θα το ομορφύνει ακόμα περισσότερο!dsc_0070

Ταραααααα! Έτοιμο! Το μικρό σου μαθητούδι θα το λατρέψει!dsc_0078

Advertisements

4 thoughts on “Κάνω διακοσμητικά για μολύβια (Pencil Toppers)!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s